Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

having fun already?

https://www.youtube.com/watch?v=fOqDpNJgqgI

αρέσκεια ή ειλικρίνεια

αυτό το δίλημμα τέθηκε απόψε

Μετά από εξοντωτική σκέψη νομίζω κατέληξα.

Παρένθεση:  
Σε αυτό με βοήθησε η επαφή που έχω τελευταία με όντα τα οποία δεν ανήκουν στην πανίδα της Γης. Ένα συγκεκριμένο δηλαδή. Δεν μπορώ να πω πολλά ακόμα καθώς η μελέτη των συνηθειών του και των φυσικών του χαρακτηριστικών είναι σε εξέλιξη. Μπορώ να πω με σιγουριά οτι δεν ανήκει στο ανθρώπινο είδος και πως δεν το έχω ξανασυναντήσει ως άνθρωπος και ως ερευνητής ποτέ ξανά.
Κλείνει η παρένθεση.

Αρέσκεια ή ειλικρίνεια; Αυτή η ερώτηση οδηγεί σε μία άλλη. Μη ειλικρίνεια σε ποιανού πράγματος την αρέσκεια θα οδηγήσει; Αν επιζητώ την αρέσκειά σου με ανειλικρίνεια, εν τέλει θα σου αρέσει κάτι ανειλικρινές. Ναι. Άρα, σύντροφοι και συντρόφισσες, το ερώτημα που τέθηκε στην αρχή είναι κάλπικο. Δεν υφίσταται η έννοια της αρέσκειας χωρίς ειλικρίνεια. Άρρηκτα δεμμένα, ταυτοχρόνως συγκρουόμενα. Με ρωτά ο (ανθρωπ)όμορφος εξωγήινος: "γιατί όχι ειλικρίνεια", και του απάντησα: "γιατί φοβάμαι οτι δε θ' αρέσει". Καταλάβατε; πέσαμε στην ίδια παγίδα που περιγράφηκε παραπάνω, συναδέλφισσες και συνάδελφοι. Αντί να αναρρωτηθώ για τη αληθινή φύση του πράγματος που προσπαθώ να πουλήσω, στηρίχτηκα στο μάρκετινγκ. Λάθος στρατηγικής, λάθος ολκής.

Αλλά υπάρχει χρόνος για διορθώσεις. Ας μην προδιαγράφουμε τις εξελίξεις με ένα κλίμα ηττοπάθειας και μοιρολατρείας. Στο δίλημμα της ειλικρίνειας και της αρεσκείας τώρα, σύντροφοι και συντρόφισσες, γνωρίζουμε την απάντηση. Όπως δεν νοείται ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, ακολούθως δεν μπορεί να συλληφθεί αυθεντική αρέσκεια χωρίς ειλικρίνεια.

Όπως λέει και η λαϊκή ρήση για το παιχνίδι της εικοσιμίας: "Πολλά βάζετε, πολλά παίρνετε. Λίγα βάζετε, λίγα παίρνετε". Κι εγώ από τη φύση μου είμαι λάρτζ τύπος γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου