Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Όσο τα σκέφτομαι αυτά πεθαίνω

Ήταν με το ποδήλατό του και φορούσε ακουστικά. Πήγαινε προς το σπίτι και ήταν πολύ αργά το βράδυ. Ένα αμάξι που πέρασε δίπλα του γκαζωμένο τον τρόμαξε, έπεσε σε μια μεγάλη λακκούβα του δρόμου και σωριάστηκε στο δρόμο. Το επόμενο αμάξι, επίσης γκαζωμένο, πέρασε πάνω από την κοιλιά του και συνέθλιψε πολλά από τα όργανά του. Στα ακουστικά έπαιζε ακόμα αυτό το τραγούδι που κάτι λέει για κάποιον που θα πεθάνει σε ένα μέρος όπου κανείς δεν θα ξέρει το όνομά του. Σκέφτεται πως είναι ειρωνικό να τραγουδάει αυτό το τραγούδι τόσα χρόνια και ξαφνικά να πεθαίνει στα Πατήσια, όπου κανείς δεν ξέρει όντως τ' όνομά του. Σκέφτεται επίσης ότι πρέπει να σταματήσει τη μουσική και να τηλεφωνήσει σε κάποιον μήπως και τη γλυτώσει. Σκέφτεται ότι αν πρόσεχε παραπάνω, μπορεί να μην έπεφτε στη λακκούβα ή μπορεί να έβγαινε χωρίς να πέσει. Σκέφτεται οτι αποκλείεται να πεθάνει γιατί στη Λιοσίων περνάει κόσμος, ακόμα και στις 3 το βράδυ τις καθημερινές. Σκέφτεται ότι αποκλείεται να πεθάνει γιατί αύριο είναι Πέμπτη και έχει πει να κάνει κάτι με τους φίλους του. Σκέφτεται ότι έχει πει να πάει διακοπές με τη φίλη του που θέλει τόσο πολύ να πάει. Σκέφτεται ότι η μάνα του του τηγάνισε πατάτες και πρέπει να τις φάει γιατί η μάνα του θα στεναχωρηθεί. Σκέφτεται ότι θα ήθελε να έχει παρέα, σε κάποιον να γκρινιάξει για το πόσο πονάει και πόσο δύσκολα θα περάσει στο νοσοκομείο.

Όσο τα σκέφτεται αυτά πεθαίνει.

Την επόμενη ημέρα οι φίλοι του βγαίνουν, οι πατάτες πετιούνται, κανένα εισιτήριο δεν κλείνει για κυκλαδίτικο νησί και τελικά κάποια σχέδια επαληθεύονται, κάποια ακυρώνονται.

Και δυο λόγια για τη συντροφικότητα. Που σημαίνει να ζεις κομμάτια της ζωής σου μαζί με τον άλλον. Που σημαίνει πως πρέπει με ένα μαγικό τρόπο, πράγματα που συμβαίνουν σε μια ζωή να επηρεάζουν δύο (ή παραπάνω). Που σημαίνει ότι 2 άνθρωποι (ή και παραπάνω) αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Συντροφικότητα = εξάρτηση;
Συντροφικότητα = πολυμορφία;
Συντροφικότητα = καθυστέρηση;
Ατομικότητα = ανεξαρτησία;
Ατομικότητα = ελευθερία;
Ατομικότητα = αυτάρκεια;
Συντροφικότητα (για 2 άτομα) = ανεξαρτησία + ανεξαρτησία =  ελευθερία + ελευθερία = αυτάρκεια + αυτάρκεια (για παραπάνω, παραπάνω)

Συντροφικότητα, ο πολλαπλασιαστής της ελευθερίας μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου